Cinderella of yours
Put something here.

Home site Me You STUFFS
Injection .
Saturday, 3 August 2013 ✿ 20:45 ✿ 0 Royal Person (s)
Hai Dude , Bonjours , Chingus and All .
Hoih , lame Gila-ii kan Ain x hapdet post2 yang baruu . Wkakaka , Bizi k bizi .
Main Title Ain hari ni ialah . . . *Deng de Dengggggg .
Oit , Oit . Kat atas tu dah adalah -.- Hampehh . *kikiki , Sajo jahh . Gue mahu bergurau sajo #MixtureOfLoghat --" Ngeee~
Dah terang lagi Bersuluh nmpak kan . Injection ? What's mean ?
Alaaaa . Korang x paham ke ? Ehemm , Ehemm .
Ain kan budak Form1 , so kne la injection HPV tuuu *errr -,-

Hari rabu leps , Nurse-ii yang nak cocok kita orang tu datangggg ! *hoihh , terkejut Makk.
Then , ape lagi sek2 form1 ni . Gelabah x tentu arah . Ain pun camtu jugak -..-
Ingadkan Nurse tu pnggil ikut kelas , Rupe-rupenye Nurse tu pakai 'Random' jea .
Mula-ii Kelas Muslim dulu kene *kalau x silap la . Then , Ain ingadkan Kelas Ain pulak .
Rupa-rupanya TAK . Then , Ain pun apa lagi . . Cepat2 pegi klas Muslim b'coz nak tnya kat Farah pasal injection tu . Pastu ada ke patut dia cakap kat Ain , ''Best gila wehh kena injection tu'' . Dia siap buat ThumbsUp lagi kat Ain . *macam nak perli ain je kan ? hohoho , Wkakaka .

Akhirnya kelas Ain pun kena panggil . Hadoii , muka sorang-ii pucat lesi kot ~
Ngeeee , Rasa macam nak menjerit sekuat-kuat hati je . . Hurmm .
then , bila dah smpai dekat bilik rawatan tu , Nurse bagi penerangan yang agak panjang *panjang ke ? Takk pun . Hihihi . Lepas Lepas Lepastu , kita orang semua pun selamat kene cocok . nurse tu kate '' Tak sakit lah , cocok je pun'' . Alomak nurse ni , bagi kami sakit la .
pastu , kita kena berehat dulu dalam 10 minit kut . masa berehat , sempat lagi kita orang berceloteh dengan nurse . Ahahah , Emy mangad kali *dia cakap , '' ala . X sakit pun injection yang ke-3 ni =="
Emy , Ain tahu lah yang Emy ni Katangggg .
Hoho , Hihi , Huuhuu . Bila teringad balik . Rse kelakar pun ade ;D

okey lah All . Bateri laptop Dah Lowww ni . Bai , Baiii !
Rezeki Dari Allah SWT
Thursday, 25 July 2013 ✿ 07:38 ✿ 0 Royal Person (s)
Assalamualaikum Gojes-ii dan Kacak-ii sekalian :D
Malam ni Ain tertarik nak sharing satu tazkirah ni dengan korang semua .
dengor molek-molek nehh *Loghat Ganu tubik dok Staram ^^

Allah Maha Bijaksana, dalam memberi rezeki.
Allah tidak beri semua. DIA beri berpada-pada.
DIA beri, tidaklah sampai tok imam mintak lori 800 butir, dapat.
Tok bilal mintak perempuan yang cantik-cantik, dapat.
Kalau dapat macam tu, kacau-bilau jadinya.

Kenapa DIA tak beri Kaya belaka? Makanya takde orang nanti ke laut.
Sebab itu, DIA buat ada orang Senang.
Ada Ramai orang Susah.


Allah beri kekuatan untuk Berusaha.
Yakin dengan rezeki ALLAH.
ALLAH telah tetapkan rezeki anak-anak ADAM.

Ada Rezeki yang Dimiliki.
Ada Rezeki yang Dibahagikan.
Ada Rezeki yang Dijanjikan.
Ada Rezeki yang Ditetapkan.

Mencari Rezeki, jangan sampai LALAI ibadah.

Makan Rezeki HARAM,
ALLAH tidak terima sebutir habuk ibadah kita.

WALLAHUALAM :) . . .

#Tazkirah1
Wednesday, 24 July 2013 ✿ 05:49 ✿ 0 Royal Person (s)
Assalamualaikum kepada semua umat Islam yang Ain sayang :)
buat pertama kalinya Ain nak 'Sharing-sharing' tazkirah dengan antum dan antuma semua .
Before that , Ain bukanlah nak 'tunjuk-tunjuk' alim sebab tulis tazkirah dalam blog sendiri , tapi Ain nak kongsi semua ni atas dasar Ain nak perbaiki diri orang lain walaupun Ain ni bukan seorang perempuan yang 'Perfect10' . *'perfect10' ? alomak -.- itu dah macam pencuci muka jea . wkakaa ^^
Nabi kita pun pernah bersabda  , ''sebarkanlah ilmuku walaupun sebesar zarah'' .

InsyaAllah , InsyaAllah , InsyaAllah ,
hari ni Ain nak kongsikan sebuah Hadis yang dipetik daripada komik UAI .

'Man la Yarham , La Yurham'

Maksudnya : barangsiapa tidak merahmati (belas kasih) maka dia tidak akan dirahmati .

huraian hadis di atas :

Jika kita ni tidak belas kasih / merahmati sesuatu perkara , kita jugak tidak akn dirahmati . Maknanya , bila kita ni langsung takde belas kasihan pada manusia di sekeliling kita, tidak kira lah manusia itu lebih tua , sebaya ataupun muda . . maka manusia disekeliling kita juga langsung tidak akan ada sifat belas kasihan pada kita. Selain itu , bukan hanya pada manusia , tetapi termasuk juga binatang dan haiwan-haiwan. Jangan fikir , haiwan ni tiada perasaan sebab tu kita ni senang-lenang je nak sepak-sepak , nak pijak-pijak . Haiwan ni kan ciptaan Allah jugak , jadi tidak sepatutnya kita mencederakannya :)

Sampai disini dululah tazkirah yang Ain nak sampaikan . Nanti , Ain akan apdet lagi ya tazkirah-tazkirah yang lebih menarik . WAllahualam :) 
p/s : Kalau Ain ada tersilap pasal tazkirah yang Ain smpaikan ni , jangan lah malu-malu nak tegur ye . Ain ni baru je start nak sampaikan tazkirah-tazkirah ni , so kalau ada silap-silap . . Konplen lah eyy :) #Konplen Cara baik taw ^^


Novel dan Komik Islam
Tuesday, 23 July 2013 ✿ 02:59 ✿ 0 Royal Person (s)
Hay Chumell-ii sekalian yang Ain sayang ! *Sengeh napok gigi    Readers semua da makan ? e'ehhh , Bulan Puasa la -.- *buat2 lupa
Wkakakaka ^^,

Novel ? Komik Islam ?
Apa yang Ain maksudkan tu eh ?
hurm, sebenarnya tadi Ain ada beli Novel dan Komik Islam kat skolah .
Skolah Ain ada buat pameran buku selama 5 hari . Apa lagiii . . . Kawtim la jawapnya --"
Rambang mata Ain nak pilih buku , lebih2 lagi Novel-novel nim .
Alahaiiii , Kaki Novel kan *Kenyit Mate. Aummmm >_<
the truely is , Ain dah Cop buku-buku yang Ain nak kat tuan kedai yang BaikHati tu .
maklum la, mana tau kut2 ada hamba Allah yang mahu ambik Novel tu from Ain .
hahaha . then , Hari ni Ain bayar buku-buku tu semua. Nak tahu novel yang Ain beli tu Tajuk apa ?
|
|
|
> ha . Ni Dia !


Amacam ? Terkejut ? ofkoz tak terkejut kan , sebab Ain tahu semua orang dah ada punya Novel ni :)
Ain tak minat langsung drama 'Setia Hujung Nyawa' tapi , Apesal Ain beli ehhhh ? *musykill
The Truely is, kawan-kawan Ain selalu cerita pasl drama dalam novel tu. Lebih-lebih lagi kawan yang sebelah Ain tuh . Alahaiii -.- Dia kata Drama ni BEST siottt ! Ain pun ape lagi , cepat2 lah beli novel ni . Taknak lah terlepas cerita2 yang Awesome bagai ni ^^. hikhik ;p


Cerita pasal Komik Islam yang Ain beli tuu . Ni la Komik dia ! Tadaaaaa .


Komik Ustaz Azhar Idrus !

Awesome + Daebak komik dia ;D Tak sia-ii Ain beli Komik ni . Komik ni berunsurkan Islam dan diselit-selitkan sedikit lawak yang Tahap Gabannn . Ain baru sempat baca separuh . Tapi , perhhhh la !
berbagai-bagai tazkirah yang Ain dapat . Nanti Ain buleh Share kat kawan sekelas Ain Time Tazkirah .
 InsyaAllah , kalau Ain sempat n Ada masa free , Ain akan Sharekan kat lam blog ni pulak . Orite ?
Hihihi , Wkakaka .

Sampai disini saja lah k . Homework Ain panggil Ain dah tu .
oukey , Assalamualaikum Semua :*


Cinderella ?
✿ 01:44 ✿ 0 Royal Person (s)
Hey Dude ^^ So long not talk aa *cakap ala Mek cina maaa .
Haha . Saje jea tu. Takde hasrat nak MengANJIM punn . Wkaka .
e'eh ? Mek-mek cina terasa ke ? Alalala . Soli maaa , Wa tada mau ngutuk2 lo aa .


Ehhhhhhh . Dah lari 100 meter drpde tajuk yang Ain nak kongsikan ni --''

SoNice n Sokey la :) Dah terang-benderang nampak Title kat atas sane tu an ? ada orang tak nampak ke? dun wori k , nanti Ain bawakan CerminMata yang powernya 1000 ke atas, Konpem boleh nampak punyaa!
#Bab-bab 'mengarut2' ni sentiasa top1 -.-

korang mesti Pelik Bin Ajaib kan kenapa Ain letak Title macam tu *buat muka pelik sikittt o_0
Haha . ukey ukey , Ain akan Story kan kepada antum-antum semua ya ? Ngeee~
Awak-awak yang comel , manis , Cute dan Gojes nampak tak perubahan yang AMAT ketara pada blog Ain ni ? ''background blog Ain dah berubah''  . yup! jawapan anda tepat dan pantas . Tahniah Diucapkan ;p 

Nak tahu kenapa Ain pilih background yang bertemakan Cinderella ni ? Selain daripada Background ni chumell n Awesome , sebenarnya . . . Saya Isteri Dia .*HAHA . JOKING k JOKING .
Sebenarnya .... Ain terasa hidup Cinderella ni Hebat sangat . Ain nak jadi macam Cinderella :')

Ain tahu la . Korang semua mesti fikir yang Ain ni mengada-ngada pulak kan ? yela , mane tak nye .
Muka Ain ni da la 'Out Of Service' , pastu beria-ria pulak nak dapatkan Prince Charming yang Hensem lagi Bergaya. Tak Mungkin Sangad! Tapi , Ain bukan nak yang tu , Ain nak kesabaran yang dimiliki oleh Cinderella . Korang semua kan dah tahu kisah Cinderella an ? Ain nak jadi setabah Cinderella untuk mengharungi segala dugaan dan cabaran yang Ain pendamkan sekarang ni . Sebab apa Ain nak macam tu? Sebab Ain tahu yang Allah akan berikan Nikmat Bahagia suatu hari nanti . Seperti kisah Cinderella , dia selalu dibuli dan harungi banyak rintangan , akhirnya dia bahagia sampai bila-bila dengan seseorang yang disayanginya.

Ain tahu yang setiap dugaan akan diakhiri dengan kebahagian . Allah sangat sayangkan kita, sebab tu Allah nak uji kita untuk tengok tahap kesabaran kita. Sebab apa Allah uji ? Sebab Allah nak bagi Nikmat Kebahagian yang sebenar untuk kita . So, jangan sesekali kita mengatakan yang Allah ni terlalu Zalim kepada kita. Allah uji kita setakat tahap kita je. Tak lebih dari tu :') Allah masih sayangkan kita dan kita haruslah selalu doa dan beribadah kepadanya . InsyaAllah , suatu hari nanti , Anda semua akan rasa juga Nikmat Kebahagian. 


''Patience is Bitter , but Its Fruits is Sweet''



I want Change :')
Wednesday, 17 April 2013 ✿ 04:15 ✿ 0 Royal Person (s)


Change ? What ? I want Change mySelf ? it's that Right ?
Arrrghhhh ! *CrazyStressFrust

Whay All this Happened to me ?
Why , Why ?
I'm so Confused thinking about mySelf .
I have a Big Dream , but why ..
I felt that my Life is useless :'(
i'm so sad about mySelf , why my life is not Happy like everyone else ?
why , i must cying everytime , everyDay ?
Where is my Happiness ? Where !!

I realy2 Hope that i will strong to handle this Problem . .
Thanks Allah cuz Always help me though the other people don't know my problem :')
#Only Allah can felt my Feeling now 


                                       
                                                                     
Lukisan Yang Menawan
Friday, 12 October 2012 ✿ 05:16 ✿ 0 Royal Person (s)
Assalmualaikum readerss :) malam nii Red Warrious vs Selangor laa . x sabO nk tgokk derr ! ketgi aku nepik + nolong pulopp larr . malamm aku nepik dh , wi sokongan kee ATM . malam kang ATM menang .. tngokk la sape tukang sokongg . yey ! ahaha .

beno,beno nyeeee . ain nokk post lukisan BFF ainn . name ye arisya & zulhilmi . ye tu proo tu bohhh !
takdi risya & zul lukis gamborr ain taww ! hahah , femess la ain kn ? -ngade:p-
|
|
|
> Ni la lukisan tuh



 hopp ni risya lukiss . omeyyy op ?
cunnn ! tngok ar piye lokk model nyeee --"

hok ni zul yang tukang lukis kan . hok nim pom omeyyy gokkkk !



btw , tenkiu so muchh la kpde bff ku sbb sudi meluang kn mse untuk lukis gmbr aku nim .
lainnn kali lukis gi eyh ? hihi , wak masuk lam komik lopp . biar femes ket orang hok lam gmbr tuhh
:pppppppp :pppp

smpai disini sahajeee ! siap sedienok tngok bola lok nimm
#saye memey kaki BOLA ! caiyokkk -,-



Dashboard Follow

Little Disclaimer;



I still hope that the prince will find me. Put my feet into the glass slipper. Kiss me gently. Lead me to the castle. And I still hope that the prince is you. Because I still your Cinderella. And I will waiting as long as I can.
Underline Strike Bold Italic
blockquote

You're My SuperMan :)


Tell me your dream;


Thank u;
Skin edit by Adsa Adam
Basecodes by Jaja
Others ; xx
Most Image by WeHeartIt